А1 Академик СофияАкадемик Бултекс 99БалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Старши треньорът и двама играчи на Академик Бултекс 99 присъстваха на откриването на книжарница „Надежда“

Старши треньорът и двама играчи на Академик Бултекс 99 присъстваха на откриването на книжарница „Надежда“

Навръх 1 ноември – Деня на народните будители, старши треньорът на Академик Бултекс 99 Дарко Костич, капитанът Васил Бачев и гардът Адриян Секулов присъстваха на откриването на книжарница „Надежда“ – проект, инициран от Сдружение „Паралелен свят“ съвместно с Община Пловдив.

 

Обектът се намира в центъра на града, на улица „Петко Каравелов“ 24  и на церемонията по официалното откриване присъства зам. кметът на Пловдив по спорт и младежки дейности Георги Титюков, представители на Сдружение „Паралелен свят“, деца с интелектуални затруднения, които имат съществен принос в създаването на книжарницата. Пловдивският баскетболен клуб зарадва присъстващите с вкусна питка, а проектът е финансиран от Общинска програма „Развитие на човешките ресурси“ и е на стойност 188 972 лева.

 

Картичките, сувенирите и картините, които ще се продават в книжарницата, са направени в нашата работилница в ЖР Тракия от деца с интелектуални затруднения, останалата стока е на консигнация. Идеята е в книжарницата на работят 6-ма младежи с интелектуални затруднения – ще правят част от сувенирите и ще обслужват клиенти. Ще провеждаме и различни тематични срещи в книжарницата, каза Кремена Стоянова от Сдружение „Паралелен свят“. Надяваме се да развиваме този проект, да дадем възможност на тези хора да работят, а защо не – да направим и верига от такива книжарници, допълни тя.

 

От години работим съвместно, надявам се – в правилна посока и се надявам да продължаваме това партньорство със Сдружение „Паралелен свят“. Да вървим ръка за ръка и да виждаме все повече усмивки на децата. На добър час!, пожела зам. кметът Георги Титюков.

 

Припомняме, че вече втора година Академик Бултекс 99 се е отдал на благородната инициатива да работи с деца с интелектуални затрудения. Под ръководството на спортния директор на клуба Тина Димитрова бе сформиран отбор, който два пъти пътува за турнири в Италия. Клубът взе дейно участие и в огранизацията на спортния празник за деца с интелектуални затрудниня "Щастливи заедно", съвместно със Сдружение "Паралелен свят" и Община Пловдив. Той се провежда втора година в края на лятото..Решения на ДАС

Решения на ДАС

18.01.2020 16:06
Решения на ДАС

Решения на ДАС

15.01.2020 08:51
1 2 3 4 5 ... 148 »
https://basketball.bg/banner_adv.php?id=79&url=https://cdn1.efbet.com/efbet/landingpage/index_BG.html
КЛАСИРАНЕ
Национална Баскетболна Лига
Рилски спортист
Ръст: 198 см
Тегло: 103 кг
Рождена дата: 08-06-1993
Пост: Тежко крило (4)
декември
MVP30.8
Точки21
Борби8
Асистенции1
Отнети топки1.8
Минути31
Галерия
Партньори на клубовете
Molten

Fan Manager