Академик Бултекс 99БалканБероеЛевски 2014Лукойл АкадемикРилски спортистСпартак ПлевенЧерно море ТичаЯмбол
НОВИНИ
 

Огромно зелено сърце за Йоанка

02.07.2017 22:44
Огромно зелено сърце за Йоанка

 

Понякога в баскетбола цифрите на таблото са най-малкото нещо, което има значение. Понякога смисъл е далеч по-дълбок и се крие в доброто дело на играчи с големи сърца.

Днес (02.07.2017 г.) не е просто обикновена дата за баскетболната общественост. Това е денят, в който най-звездните имена на „Балкан” Ботевград през годините направиха възможно чудото за Йоанка.

Тази вечер в „Арена Ботевград”  мечтата за родителите на 3-годишното момиченце стана реалност, а мисията да бъдат събрани парите за нейното лечение бе осъществена успешно.

Общата сума на средствата от мача е 12 237,24 лв., а най-важното е ,че те са напълно достатъчни за операцията на малката Йоанка, тъй като още преди началото на срешата по дарителската сметка са били преведени 29 000 лева, а за осъществяването на операцията са необходими близо 32 000 лева.

Организаторите на благотворителното събитие баскетболистите Иван Лилов и Мартин Маринов направиха истинско шоу за всички дошли да подкрепят каузата и доказаха, че зеленото сърце на Балкан тупти в невероятен синхрон с добротворството.

Отборите на „Надеждите”, „Звездите” и „Легендите” напълниха очите на публиката със сълзи и подариха на всички в залата емоции, които ще ги топлят дълго.

Предизвикателствата отправени към баскетболистите по време на почивките, се радваха на най-голям интерес. Александър Везенков младши, Иван Лилов, Любо Лилов, Ники Маринов и треньора Лъчезар Диков бяха предизвикани да стрелят от тройката, фаула и да направят ефектни забивки, а със завидните си умения събраха над 2000 лв. за каузата.

Мъжкият национален отбор на България, ръководен от Любомир Минчев, присъства на мача и също допринесе за ефектното шоу като предизвика отбора на „Надеждите” да реализират една бърза атака, да вкарат тройка и да забият. С помощта на „Звездите” и екипа в „Арена Ботевград” , 12-годишните момчета на Коки Пеев успяха да се справят с трудната задача поставена им от националите.

Изненада за всички зрителите в залата бяха видеата припомнящи най-запомнящите се и звездни моменти от историята на ботевградския тим през 80-те години.  

Понякога баскетболът е много повече от бързосменящи се цифри и доказани състезатели. Понякога той е много повече от игра. Понякога, а може би винаги баскетболът ще бъде надеждата, че когато сме ЗАЕДНО, СИЛАТА НИ Е НЕСРАВНИМА!

Днес, някъде в едно малко градче в Западна България, бивши и настоящи баскеболисти имаха само една единствена цел #ИГРАЕМЗАЙОАНКА! 
1 2 3 4 5 ... 82 »
Ефбет

ТОП 5 на Кръга
НБЛ-Мъже | Редовен сезон (кръг 2)
НБЛ-Мъже
Балкан
Ръст: 200 см
Тегло: 90 кг
Рождена дата: 26-02-1988
Пост: Крило (3)
КРЪГ 2
MVP31
Точки25
Борби4
Асистенции1
Отнети топки3
Минути30.1
Галерия
КЛАСИРАНЕ
https://www.vivacom.bg/

Molten

Fan Manager