Академик Бултекс 99БалканБероеЛевски 2014Лукойл АкадемикРилски спортистСпартак ПлевенЧерно море ТичаЯмбол
НОВИНИ
 

Дубъл за Twins Team на 3х3 в Самоков

12.06.2017 13:50
Дубъл за Twins Team на 3х3 в Самоков

 

Самоков доказа за пореден път централното място, което заема на баскетболната карта на България. Само в рамките на 24 часа, изкушените от играта в града в полите на Рила, можеха да наблюдават цели три събития. Невероятна конкуренция между момчетата във финалите на държавното първенство за кадети напълни зала „Арена Самоков" и създаде атмосфера, достойна за младите таланти.
По-рано през неделния ден най-добрите аматьорски отбори от цялата страна си разпределиха призовите места в най-успешното издание досега на БГО лигата. Играта им можеше да уплаши редица отбори от родната А група и нищо чудно през следващия сезон да видим миграция на някои играчи към професионалния баскетбол.
По същото време и място се изигра и третият турнир от веригата 3х3 Vivacom Basketball Tour 2017, който поради неблагоприятните атмосферни условия се проведе в тренировъчната зала на БК Рилски Спортист. Това ни най-малко не попречи на най-добрите баскетболисти по тройки да предложат шоу на събралите се фенове, които често се колебаеха на кое от трите събития да отделят вниманието си.
Перфектните условия, които община Самоков и БК Рилски Спортист са създали за любимата игра, гарантираха лесния достъп до всички зали и пълноценното изживяване за зрители и спортисти.
Най-новият олимпийски спорт привлече, както местните баскетболисти, които бяха сформирали няколко отбора, така и аматьорски отбори – събрали се за финалите на БГО лига. Редица отбори пристигнаха и от София, за да сформират елитното състезание, в което участие взеха над десет професионални баскетболисти.
Шампион в Самоков, за втори път след драматичната им победа в Ботевград, стана Twins Team, в който изпъкват имената на състезаващите се в Германия близнаци Тодор и Милен Захариеви, както и играчите на елитния Левски 2014 – Ангел Пейчинов и Станислав Славейков. Момчетата отново обраха наградите на турнира – чисто нови телефони Huawei, любезно предоставени от генералния спонсор Vivacom. Пейчинов прибра и кецовете K1X, заслужена премия за гръмотевичните забивки, които сътвори във Foot Court Dunk Contest.
Авторитетното жури, съставено от инж. Петър Георгиев – президент на БК Рилски Спортист, Росен Барчовски и Удо Хаджисотиров, присъди единодушно три десетки на забивката му с две топки едновременно и вдигна на крака множеството в залата.
Наградите на турнира връчиха президентът на БФБаскетбол Георги Глушков и зам. кметът на община Самоков г-н Васил Сайменов.
3х3 събитията в страната продължават през цялото лято, като площадката на БФБаскетбол ще направи обиколка в Ямбол, Бургас, Варна и Велико Търново. Победителите от всички турнири ще спорят за титлата Шампион на България на турнир в София през месец юли и участие на международен Challenger, част от FIBA 3x3 World Tour, в Букурещ на 12 август.
За повече информация около бъдещи 3x3 турнири, следете facebook страницата ни www.facebook.com/3x3Bulgaria
1 2 3 4 5 ... 82 »
Ефбет

ТОП 5 на Кръга
НБЛ-Мъже | Редовен сезон (кръг 2)
НБЛ-Мъже
Балкан
Ръст: 200 см
Тегло: 90 кг
Рождена дата: 26-02-1988
Пост: Крило (3)
КРЪГ 2
MVP31
Точки25
Борби4
Асистенции1
Отнети топки3
Минути30.1
Галерия
КЛАСИРАНЕ
https://www.vivacom.bg/

Molten

Fan Manager